Eurorepar Car Service Koning & van Woezik

Pastoor Debijestraat 93
5963AE Hegelsom
077-3984367
info@autokoningwoezik.nl

Verkoop:

Ma t/m Vrij:
8:00-17:30 uur
Zaterdag:
op afspraak

Werkplaats :

Ma t/m Vrij:
8:00-17:30 uur
Zaterdag:
op afspraak

Offerte tool

Gebruik onze handige offerte tool en ontvang direct een prijsvoorstel.

Afspraak maken

Gebruik onze handige planningstool om direct een afspraak te maken.

Distributieriem

De distributieriem zorgt ervoor dat de bewegingen van de zuigers en de kleppen in de motor synchroon lopen. Als de riem breekt, kan de motor zwaar beschadigd raken en kan deze niet altijd meer gerepareerd worden.

De fabrikant van de auto geeft aan na hoeveel jaren of kilometers de distributieriem moet worden vervangen. Dit is voor iedere auto anders. Volg dit advies altijd op, want het is moeilijk te voorspellen wanneer een distributieriem het zal begeven. Je kunt ook altijd advies vragen bij Autobedrijf Koning en van Woezik wanneer je niet weet wanneer de distributieriem voor het laatst vervangen is. Wij geven je dan een zo goed mogelijk advies voor jouw situatie.

Over het algemeen adviseren fabrikanten de riem elke 70.000 tot 100.000 km te vervangen. Bij sommige auto’s moeten samen met de distributieriem ook andere onderdelen, zoals de waterpomp, worden vervangen. Autobedrijf Koning en van Woezik weet of dit bij jouw auto het geval is en kunnen je ook een schatting van de kosten geven.

Scroll naar boven